Мариана Иванова положи клетва пред Общински съвет – Плевен

Новоизбраният кмет на кметство Ясен Мариана Иванова положи клетва пред Общински съвет – Плевен и встъпи официално в длъжност. Тя  се закле на свиканото по този повод заседание на местния парламент.

Заседанието на Общински съвет- Плевен бе насрочено на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с Решение №380 от 04.07.2021 г. на Общинска избирателна комисия, с което са обявени окончателните резултати от проведения частичен избор за кмет на Ясен.

Съгласно посочения текст в ЗМСМА „… при произвеждане на частични избори за кмет на община, за кмет на район или за кмет на кметство новоизбраният кмет полага клетвата преди началото на първото заседание на Общинския съвет след избора, което се свиква от председателя на съвета и се провежда в 14-дневен срок от обявяването на изборните резултати“.

До произвеждане на частичните избори за кмет на кметство Ясен се стигна след като избраният на този пост Йото Добрев подаде оставка и правомощията му бяха прекратени предсрочно с решение на ОИК – Плевен от 11.02.2021 г.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button