Мая Манолова заяви в Плевен, че ще си партнират преди и след изборите с партията на Слави Трифонов и с Демократична България

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова заяви в Плевен, че ще си партнират преди и след парламентарните избори с партията на Слави Трифонов и с Демократична България. Ние сме в добри отношения и готови за общи действия за опазване на изборите от различни манипулации, каза днес Манолова в пресклуба на БТА в Плевен.

Тя бе категорична, че това са естествените им партньори. По думите й, тъй като приоритетите на трите формации се припокриват, е нормално да си партнират. Имаме общи каузи, платформите ни са много близки, а най-важното е да демонтираме сегашния модел, подчерта Манолова. Тя заяви, че имат ясен план как 30-те милиарда от Европейския съюз да бъдат разпределени така, че България да стане държава с модерна икономика. Имаме план да реформираме България, изтъкна Манолова.

В Плевен тя представи листата на „Изправи се.БГ“ за 15 МИР, на която е водач Юлиян Ненчев /35 г./.
На въпрос на БТА отговори, че е изключително важно българските граждани да гласуват. „Този път те имат алтернатива извън партиите на статуквото. Става дума за повратни избори за България. Изборът е ключов. Това е нашият шанс да променим България и аз съм оптимист“, отбеляза Манолова. Тя призова министърът на вътрешните работи да поеме пълна отговорност за машините за гласуване. „Държавата е прехвърлила отговорността за тези машини върху частни субекти. Притеснени сме от това, че държавата я няма при опазването на машините“, допълни Манолова.

На пресконференцията в Плевен тя посочи, че участват тази неделя и в частични избори в две плевенски села. Техни кандидати за кметове са Галя Игнатова за село Славовица и Ваня Орозова за село Николаево.
/Видеозапис на пресконференцията на Мая Манолова е излъчен в емисия БТА-LIVE/.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button