В Медицинския университет в Плевен ще бъде открита фотодокументална изложба за акад. Михаил Арнаудов

В Медицинския университет /МУ/ в Плевен ще бъде открита фотодокументална изложба от Научния архив на БАН, посветена на акад. Михаил Арнаудов. Това съобщиха от Пресцентъра на висшето училище.

Експозицията е посветена на 143 години от рождението и 43 години от смъртта на големия български учен. Тя съдържа 22 табла и е подготвена с документи от личния му архив, дарен от самия него на Научния архив на БАН, през 1977 г. Изложбата е обогатена документално и от неговата наследница – Искра Арнаудова, която е автор на най-обширната литературна анкета за човека и твореца акад. Михаил Арнаудов.

Показаните документални материали, някои от които се виждат за пръв път, илюстрират най-важните моменти от живота на учения: научноизследователската и академична му работа в Академията, преподавателската дейност в Софийския университет, обществената и политическа дейност, както и неговото богато книжовно наследство, уточниха от университета в Плевен.

Панелната експозиция ще бъде открита на 12 октомври в 14:00 часа и ще бъде достъпна за посещения във фоайето на Телекомуникационния център до 10 ноември.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button