Мирослав /8 г./ от Плевен печели с рисунката „Щастливата пчела“ надпревара с 1000 деца

Осемгодишният Мирослав Лазаров от Плевен спечели първата награда от Националния конкурс с международно участие „Пчеларство 2021“ с живописната си рисунка „Щастливата пчела“. Той е възпитаник на артшкола „Колорит“, съобщи за БТА Майя Ананиева – ръководителка на школата.

Тази година конкурсът за детско творчество, посветен на пчелите, меда и екологията в рамките на Международното пчеларско изложение в Плевен, се проведе онлайн, уточни Ананиева. Организаторите са получили рекорден брой детски творби от страната и от държавите, участнички в изложението. Над 1000 деца на възраст от 3 до 17 години са се включили в надпреварата с творби в областта на изящното и приложно изкуство.

Деца от артшкола „Колорит“ са удостоени с Първа, Втора и Трета награда. Освен Мирослав, отличия са присъдени на Румен Косташки /8 г./ – втора награда, за пластичната композиция „Пчели сред цветята“, Алекзандър Янков /5 г./ – трета награда, за пастелната му рисунка „Пчелички събират мед“.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button