Световни музикални шедьоври представиха Васил Петров и Русалина Мочукова с Плевенската филхармония

В Плевен с голям успех и изпълнения на бис Васил Петров и Русалина Мочукова снощи представиха с Плевенската филхармония световни шедьоври от музикалната култура.

Часове преди да се състои, концертът бе забранен от РЗИ – Плевен заради противоепидемичните мерки, но благодарение на бърза и ефективна намеса на Министерството на културата, събитието се превърна в празник на музиката, каза за БТА директорът на филхармонията Любомир Дяковски. Той посочи, че всички музиканти са били тествани и не е установено наличие на коноравирус. Повечето от инструменталистите снощи свириха с маски, бяха в намален състав, в съответствие с изискванията на здравните власти.

Публиката също бе с маски и доста трудно откликваше в моментите, когато трябваше да запее заедно със солистите популярни мелодии. Но аплодисментите й компенсираха – бяха силни и продължителни.
С плевенските симфоници Васил Петров, Русалина Мочукова и Владимир Бошнаков, който се завърна след дълго отсъствие на диригентския пулт в родния си град, представиха обичани от меломаните откъси от мюзикъли, арии от опери и оперети, песни от филми, поп и джаз.

Както БТА писа, тази програма бе отлагана два пъти миналата година заради затягане на мерките срещу коронавируса. Следващото й представяне се очаква в Габрово на 9 март.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button