Музикално събитие подготвят в Плевен цигуларката Калина Митева и маестро Борислав Йоцов

Музикално събитие подготвят в Плевен цигуларката Калина Митева и маестро Борислав Йоцов, съобщи за БТА Борислава Лазарова от името на организаторите.

Младата цигуларка, която е носителка на много международни и национални награди, ще се представи за първи път пред плевенската публика с две премиерни изпълнения – Фантазия върху руски теми за цигулка и оркестър на Н. Р. Корсаков и Прелюд за цигулка и кларинет на Христо Йоцов.

Програмата на Плевенската филхармония е съставена по идея на диригента Борислав Йоцов, който ще се изяви и като солист. Двамата с Калина Митева ще представят световната премиера на новата творба на Христо Йоцов. В програмата са включени също „Румънски танци“ на Бела Барток, избрани части от „Пер Гинт“ от Едвард Григ и „Greensleeves Fantasia“ на Ралф Воън Уилямс.

Калина Митева свири от 6-годишна. През 2009 г. е завършила НМУ „Любомир Пипков“. Четири години е учила цигулка с проф. Мухамеджан Турдиев от университета „Билкент“ в Анкара. През 2014 г. е завършила НМА „Проф. Панчо Владигеров“, магистърска степен, в класа по цигулка на проф. Елисавета Казакова.

Концертът е на 15 април, от 19,00 ч., в читалище „Съгласие 1869“. Местата са ограничени поради противоепидемични мерки – 30 на сто от капацитета на залата. Могат да се ангажират от касите на филхармонията или онлайн, чрез Eventim.bg.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button