На 2 юни в с. Асеновци почетоха паметта на Христо Ботев

На 2 юни в с. Асеновци почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Христо Ботев служи за пример с неговата смелост, героизъм и обич към родината. И ако всеки от нас вземе в себе си частица от неговото родолюбие, частица от неговата жертвоготовност в името на другите, това ще ни направи по- добри хора и по- достойни българи.

С тези думи започна разговорът на младите възрожденци при НЧ „Съзнание 1894“ с. Асеновци. Членовете на клуб „ Млад възрожденец“ на този ден всяка година се събират в знак на признателност към делото на великия поет и революционер Христо Ботев. И днес всеки един от тях прочете негово стихотворение, припомниха си за живота и делото му, четейки книги за него и, за да покажат какво са научили попълниха викторина с въпроси, свързани с Ботев.

Младите възрожденци развяха знамената с вълнение и преклонение пред паметта на загиналите за свободата на България.
Вечен поклон!
НЧ „Съзнание 1894“ с. Асеновци

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button