На световно биенале в Япония бяха отличени малки художници от Плевен

Малки художници от плевенската арт школа „Колорит“ са отличени в 21-то Световно биенале на детската рисунка в град Канагава, Япония.

Организатори на световния творчески форум са Префектурното правителство на Канагава и Японската фондация „Плаза Канагава за глобално гражданство“.

„Малките творци от „Колорит“ са получили престижните награди „Kanagava prize“ за своите артистични и впечатляващи творби в надпревара с 8000 рисунки на участници от 58 страни от цял свят“, подчерта Ананиева.

Отличените са четиригодишната Яна Габровска за живописната творба „Котка“, петгодишният Цветомир Маринов за рисунката „Аз се мия и вирусите бягат“, шестгодишната Натали Йотова за творбата й „Аз мия ръцете си, за да съм здрава“ и десетгодишната Анна Петрикова за пастелната рисунка „Танцуващият октопод“.

„Целта на това арт събитие е да се насърчи чрез силата на рисуването креативността на децата, които ще се превърнат в лидери на утрешния ден“, каза още Майя Ананиева.

Рисунките на малките плевенски художници са публикувани в каталога на победителите.

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button