Голямата награда на конкурса „Освобождението“ е присъдена на ученик от Националната гимназия за древни езици и култури в София

Голямата награда на конкурса „Освобождението“ в Плевен, посветен на празника 3 март, е присъдена на Кристиян Арнаудов от VI „б“ клас в Националната гимназия за древни езици и култури „Св.Константин Кирил Философ“ – София. Това съобщиха от Регионалния военноисторически музей в Плевен, организатори на конкурса.

Наградата на музея е дадена на Никола Кацарски от IV „б“ клас на ОУ „Васил Левски“ в Плевен.

В първа възрастова група /от първи до четвърти клас/ победител е Петя Димитрова от Общински детски център за култура и изкуство – Русе.

Във втора възрастова група /от пети до осми клас/ победител е Ванеса Кръстева от СУ „Стоян Заимов“ в Плевен.

Наградени са също деца от Пловдив, Варна, Пазарджик, Велико Търново и други градове. Присъдени са 10 поощрителни награди. Грамоти за най-малки участници се дадени на децата от групите „Сладурани“ и „Мечо Пух“ на Детска градина „Слънце“ – Плевен и децата от подготвителна група на ДГ „Юнско въстание“.

Общо тази година за конкурса са изпратени над 500 детски рисунки от цялата страна.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button