Награди на ЮНЕСКО от Международен конкурс във Франция за деца от арт школа „Колорит“

Пет деца от арт школа „Колорит“ са сред победителите в 29-тия Международен конкурс за визуални изкуства на Центъра на ЮНЕСКО в град Троа – Франция.

Номинация за Медал на ЮНЕСКО и „Сертификат за чест със звезда – CIAP 2022“ са присъдени на Дария Декова – 5г. за живописната творба „Пейзаж с голямо слънце“ и на Радослав Гарев – 8г. за пастелната рисунка „Цветен залез“. Калина Кирилова – 5г., София Крачунова – 5г. и Мелиса Панджар – 13г. са наградени със „Сертификат за чест със звезда CIAP – 2022”. Калина е отличена за пастелната си рисунка „ Слънчев ден“, София за своя „Залез и цветнонебе“, а Мелиса за своя „Пейзаж в свежо зелено“.

В конкурса са се състезавали 5099 творби на деца от 66 страни, от които международното жури е селектирало най- добрите 200, от които са излъчени победителите. Рисунките на плевенските деца влизат в списъка на Художественото наследство на човечеството и ще бъдат запазени в Художествената библиотека „Спомени за бъдещето“ в Центъра на ЮНЕСКО град Троа, Франция.

Тази година всички участници са рисували по темата „ Моят приказен пейзаж за поколенията“ Организаторите на международния форум са отправили благодарствено писмо до ръководителя на арт школа „Колорит“ Майя Ананиева за това, че за пореден път нейните ученици са сред победителите и затвърждават своето артистично лидерско място.

Майя Ананиева – ръководител на арт школа „Колорит“ – Плевен

Back to top button