Напрежение в село Биволаре

Напрежение в плевенското село Биволаре, след като мъж е бил пребит до смърт. Случаят е от неделя, навръх Коледа след спор на битова основа, разказа за Плевен нюз кметът на селото Андриан Маринов. Група мъже нападат жител на селото след разпра в местно заведение. Жертвата е починал след нанесен му побой с брадва. Близки на жертвата протестират в центъра на селото и искат изселване на другата фамилия. Мъжът е на 48 години. Има и засилено полицейско присъствие.

Дъщерята на жертвата разказа, че баща ѝ е косвена жертва на скандал, в който дори не е замесен. Тя е станала свидетел на пребиването му. „Познаваме само част от хората, които се саморазправиха с него”, заяви тя.

По думите на кмета на село Биволаре Андриан Маринов нападателите не са местни хора. Те са закупили къщи в селото преди около осем – десет години. „До момента не сме имали сериозни проблеми с тях, понякога е имало дребни неща, нарушаване на обществения ред“, обясни Маринов.

Кметът допълни, че ще бъде сформиран инициативен комитет и ще започне събиране на подписи за изселване на двете фамилии, които са от около десетина души. „Тежка е процедурата, но ще я започнем“, добави Маринов.

Back to top button