Осемгодишният Румен Косташки е носител на специална награда от Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов“

Осемгодишният Румен Косташки е носител на специална награда от Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов“ в Казанлък. Това съобщи за Плевен нюз Майя Ананиева, арт педагог и ръководител на арт школа „Колорит“, в която се обучава малкият художник.

Конкурсът се организира от Националното училище за пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък с подкрепата на Министерството на културата. Темата, по която са рисували участниците от цялата страна, е била „Шарен свят“. По думите на Ананиева Румен Косташки е впечатлил журито с живописната си творба „Красивата риба“, изпълнена със сухи пастели.

Изложбата с творби от конкурса по традиция се открива на рождения ден на Дечко Узунов – 22 февруари в изложбената зала на художественото училище.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button