Никола и Марина-победители в Национален ученически конкурс за зелени идеи „Млад иноватор“

Конкурсът се организира от PostScriptum Ventures S.a.r.l., инвестиционен фонд с фокус устойчиво развитие и иновации. Мисията – да се провокира мисленето на децата и младежите в посока опазване на околната среда.

Участваха деца от първи до дванадесети клас. Те трябваше да предложат своята иновативна идея, свързана с опазването на околната среда и зеленото и устойчиво бъдеще. Учениците се състезаваха в три категории: Творчество(1-8 кл.), Реализирай проект(8-12 кл.) и Стани посланик(всички възрасти).

Журито включваше представители на Грийнпийс България, Ratio, Junior Achievement, Technomagicland, Clean & Circle, както и Маги Малеева като най-активния посланик на устойчивото развитие в България чрез платформата за устойчиво бъдеще „Горичка“.

Робокит
Марина Кацарска-Робокит

Никола завоюва победата с акварелната си творба „Заедно можем“, а Марина с колоритната си рисунка „Робокит“. Освен творбите си те трябваше да представят кратко описание на това, което ги мотивира и провокира да участват в конкурса, както и аргументирано описание на идеята си. Всеки победител получава и финансова награда от 100 лв.

Заедно можем
Заедно можем
Източник:
Млад Иноватор" 2020/21
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button