Областният управител насрочи за 7 август консултациите за сформиране на РИК

Областният управител Крум Пенчев насрочи за 7 август консултациите за сформиране на РИК-Плевен

В изпълнение на задълженията ми за организационно техническа подготовка на произвеждането на избори за народни представители за Народно събрание, насрочени за 02 октомври 2022г. с Указ на Президента № 213 от 01 август 2022г., обнародван в ДВ, бр. 61 от 02 август 2022г., отправям, в качеството Ви на парламентарно представена партия/коалиция от партии, настоящата покана за провеждане на консултации за съставяне на Районна избирателна комисия (РИК) за изборите за народни представители за Народно събрание в 15-ти избирателен район – Плевен, съгласно разпоредбата на чл.60 от Изборния кодекс.

Консултациите ще започнат в 11:00 часа на 07.08.2022г. (неделя) в заседателна зала на Областна администрация – Плевен, находяща се на четвърти етаж на административната сграда на пл. „Възраждане”№1. Моля, представителите на политическите парии и коалиции, да съобразят предложенията си за членове на РИК с изискванията на чл.65 и чл.60, ал.3, т.1 от ИК и указанията на Централната избирателна комисия. Моля, представителите на политическите парии и коалиции, с цел оперативност и бързина, да депозират документите, необходими за валидното провеждане на консултациите, съобразно чл.60, ал.3 от ИК, предварително за времето от 09,00 до 10,30 часа на 07.08.2022г., за да могат те да бъдат прегледани от служителите на Областна администрация – Плевен.

Също така, с цел по-бързо и ефективно обработване на предложенията Ви, нека те бъдат предоставени и в електронен вид – на компакт диск или преносима памет, която в последствие може да бъде върната на представителя на съответната партия/коалиция.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button