На първи март община Гулянци осъмна в бяло-червена премяна

Община Гулянци, кметства, читалища и ЦОП гр. Гулянци вложиха творчество и фантазия и премениха населените места за Първи март. Колоритни дървета, усмихнати Пижо и Пенда и пролетни цветя зарадваха малки и големи в днешния ден, а обособените кътове станаха любимо място за снимки.

В училищата и детските градини се проведоха пъстри инициативи за празника. Едни редиха изложби, други посрещнаха Баба Марта, трети – веселиха с музика. Всички намериха подходящ начин да честитят Първи март.

Учениците от начален курс на СУ „Христо Смирненски” гр. Гулянци подкрепиха медиците, които са на първа линия в борбата с COVID-19, като изработиха мартенички  и ги подариха на лекарите и персонала от МБАЛ гр. Гулянци и Спешна  помощ , заедно с кутия  бонбони и пожелания за здраве.

В село Милковица Кметството и училището посрещнаха Баба Марта заедно под украсено в бяло и червено дърво.

Децата от ОУ „Хр. Ботев” с. Брест подредиха кът с ръчно изработени мартеници „Баба и аз”.

По инициатива на кмета Лъчезар Яков всички деца и ученици от детските и учебни заведения получиха мартеници от Община Гулянци.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button