Община Левски ще ремонтира път по програмата за трансгранично сътрудничество с Румъния

Община Левски подписа договор за ремонт на път по Програмата за трансгранично сътрудничество „Румъния-България 2014 – 2020 г.“, съобщиха от българската община.

Ще бъдат отпуснати 2 596 171,34 евро, като от тях 2 206 745,64 евро ще бъдат от Европейския фонд за регионално развитие, 337 502,27 евро е национално съфинансиране и собствения принос е 51 923,43 евро.
Ще бъде обновен общинският път, които свързва землищната граница на община Пордим при село Каменец и главния път София – Плевен, преминаващ през село Обнова.

Този участък от четвъртокласната пътна мрежа в община Левски свърза трансграничен коридор и е единствената пътна отсечка в общината, за която можеше да се кандидатства по тази програма, поясни кметът Любка Александрова.

Общият инфраструктурен проект на община Левски и община Турну Мъгуреле /Румъния/ е факт след близо двегодишна работа и предвижда ремонт на пътни отсечки в двете общини.

Кметът на Левски Любка Александрова вече е подписала договора в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Сега предстои среща в Турну Мъгуреле за организиране на конкретните дейности, които трябва да бъдат извършени за две години.

Back to top button