Община Плевен е преизпълнила плана за приходите от местни данъци и такси

Община Плевен е преизпълнила плана за приходите от местни данъци и такси за миналата година. Това се посочва в отчета на кмета Георг Спартански за втората година от управленския му мандат 2019-2023 г. Документът е внесен за разглеждане в постоянните комисии на Общинския съвет.

В отчета се отбелязва, че приходите от данъка върху недвижими имоти са изпълнени на 105 процента, от таксата за битови отпадъци – 102 процента, от патентния данък – 116 процента, и т.н. В сравнение с 2020 г. събираемостта от местните налози е с 3 678 000 лв. повече, а спрямо 2019 г. – с близо 2 млн. лв. повече.
В отчета до съветниците кметът Георг Спартански акцентира, че през 2021 г. са продължили усилията за справяне с предизвикателствата на пандемията от COVID-19. Ситуацията е била усложнена и с повишаване на цените на електроенергията, на стоки и услуги. По тази причина определени изпълнители в процедури за възлагане на обществени поръчки са отказвали изпълнение на сключените договори, поради невъзможност да се справят с увеличените разходи.

Въпреки наложените противоепидемични мерки, ограничените ресурси и необходимостта от стриктно изпълнение на несвойствени задачи, през 2021 г. общинската администрация е осигурила непрекъснатост в изпълнението на възложените функции и е извършила значителен обем от дейности за постигане на целите, визирани в Програмата за управление за мандата 2019-2023 г., се посочва още в отчета.

В отделни точки в отчета са посочени и дейностите на община Плевен в съответните сфери – икономика; масов градски транспорт и транспортна инфраструктура; устройство на територията; обществен ред и сигурност; здравеопазване; социална среда; подобряване на условията за образование; развитие на условията за спорт и отдих; опазване на културно-историческото наследство; култура и туризъм; административно обслужване.

Отчетът ще бъде представен от кмета на предстоящата февруарска сесия на Общинския съвет в Плевен.

Източник:
БТА
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button