Община Плевен получи хартиените бюлетини за двата вота на 14 ноември

Община Плевен получи днес хартиените бюлетини за вота за президент и вицепрезидент и народни представители на 14 ноември. За всеки от вотовете бройката е 117 000 – колкото са гласоподавателите в избирателните списъци. Бюлетините ще се съхраняват в специално помещение с денонощна охрана.

На база опита от изборите на 11 юли, когато само в две от общо 170-те секции е заявено ръчно гласуване, Община Плевен изпрати запитване до ЦИК относно броя бюлетини, които да бъдат разпределени в секциите. В отговор беше дадена възможност кметът на Община Плевен съгласувано с Районната избирателна комисия да определят количеството. Поради слабия интерес към ръчното гласуване и във връзка с облекчаване процедурата по предаване на изборните книжа постигнатото споразумение е всяка секция да получи по 100 бюлетини.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button