Община Троян ще патентова „Троянската шевица“

Четири приоритета са заложени в програмата за развитие на туризма в община Троян през 2019 г., като средствата за финансовото осигуряване на Програмата са в размер на 126 755 лв.

Изграждане и поддържане на инфраструктурата, обслужваща туризма”, „Участие в организиране на събития, допринасящи за развитието на туризма в Община Троян”, „Популяризиране на туристическия продукт на общината, включително участия на туристически борси и изложения”, „Подобряване качеството на услугите, предлагани в общинските туристически обекти”, съобщи Христо Ангелов на пресконференцията с журналисти на 01.02.2019г

Програмата за развитие на туризма в Община Троян се изготвя на основание чл. 11 от Закона за туризма, а средствата за нейното финансово осигуряване са формирани от: туристически данък за 2018 г. – 95 630 лв. и преходен остатък от туристически данък за 2017 г. – 31 125 лв., или общо 126 755 лв.

Програмата има за цел развитието на Община Троян, като предпочитана туристическа дестинация за целогодишен туризъм, чрез ефективно използване на местния природен и културно-исторически потенциал и развитие на фестивалния туризъм.

„Популяризиране на туристическия продукт на общината, включително участия на туристически борси и изложения”

Ще продължи рекламата на туристическия потенциал и възможности, като е предвидено продължаване ползването на билборд съоръженията на АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“ и печат и монтаж на рекламни винили и печат на материали за туристическия потенциал на община Троян.

Предвидено е патентоване на запазен знак – „Троянската шевица“, която става все по-популярна и използвана от троянски производители. Предвидено е изготвяне на Каталог (т. нар. „брандбук“), регламентиращ приложението на бранд, слоган и „Троянската шевица“.

Целта е да се запази  уникалността на  шевицата, каза Донка Михйалова по време  на редовната пресконференция с журналисти. както си имаме слоган и бранд , така и шевицата ни трябва да е си наша.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button