Общинският съвет в Плевен реши да прехвърли безвъзмездно имот на Медицинския университет

Общинският съвет в Плевен днес реши единодушно да прехвърли безвъзмездно общински имот на Медицинския университет за период от 10 години, съобщиха от пресцентъра на съвета.

Висшето училище получи право на собственост върху нежилищен имот – частна общинска собственост, с площ 2001 кв.м, в землището на с. Бохот, заедно с построените в имота три сгради. Ректорът на висшето училище проф. д-р Добромир Димитров е благодарил за подкрепата.

Искането на университета е получено в общинската администрация на 6 ноември. Територията се намира в местността Попово с вилна сграда, заедно с построените в имота през 1971 г. три масивни сгради. Общинският имот се ползва като изнесен учебен център и база за обучение по специалност „Фармация“, както и за други мероприятия, свързани с учебния процес.

С оглед безопасността на служителите и студентите се налага извършване на текущи поддържащи ремонти дейности на имота, които ще се финансират от бюджета на университета. Общото състояние на сградите не е добро и е необходим цялостно обновление, за което университетът ще поеме финансирането.

Броят на студентите в Медицинския университет в Плевен нараства, което води и до нуждата от допълнителен сграден фонд, е категоричен ректорът, проф. д-р Добромир Димитров.

Източник:
bta.bg
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button