Прокуратурата повдигна обвинения на петима данъчни от община Свищов

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинения на петима данъчни служители в община Свищов за неупражняване на контрол и за не предприемане на действия за събиране и отчитане на публични вземания.

Петимата обвинени са настоящият директор, бившият директор, двама инспектори и един вече бивш инспектор в общинската данъчна служба в Свищов, потвърди за БНР кметът на общината Генчо Генчев.

От края на октомври 2011 годна до края на 2018 годна те са оказали „чадър“ като не са предприели действия за доброволното събиране на дължимите данък сгради, такса смет и данъка върху автомобилите, както и дължимите лихви за просрочените задължения на известен свищовски бизнесмен.

„С действията си данъчните служители са допуснали задълженията да бъдат погасени по давност и са нанесли щети на Общината за близо 34 хиляди лева“, се посочва в обвинителния акт на Великотърновската окръжна прокуратура.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button