Обявиха за продажба общинска вила в парка „Кайлъка“

В Плевен е обявена за продажба общинска вила в парка „Кайлъка“. По решение на Общинския съвет ще бъде организиран публичен търг с тайно наддаване при първоначална цена е 272 300 лв. без ДДС – колкото е пазарната оценка на имота. Депозитът за участие в търга е 10 на сто от тази цена.

Вилата е на около 500 метра от дигата на язовира в парка „Кайлъка“ и на около 7 км от центъра на Плевен. Имотът е масивна триетажна сграда, построена през 1967 година със застроена площ 341 кв. м. Първият етаж е с четири стаи за гости, котелно помещение и склад. На втория етаж има четири стаи и апартамент, две банкетни зали, кухня и голяма тераса. Третият етаж е с две стаи за гости със санитарен възел, два апартамента и други помещения. От северната страна на вилата е изградено външно стълбище за достъп до етажите.

Общото състояние на сградата е добро, но е необходим ремонт. Водопроводът и ел. инсталацията се нуждаят от частична подмяна. Има и пукнатини по мазилките на тавана и терасите вследствие на течове. Стаите и складът на първия етаж се нуждаят от основен ремонт

Досега за имота са обявявани няколко публични търга, но кандидати не са се явили. Изготвена нова пазарна оценка от лицензиран оценител за вилата е за 272 300 лв. без ДДС. Общинският съвет възложи на кмета на Общината Георг Спартански да назначи комисия, която да организира и проведе публичния търг.

След като общината придоби от държавата част от парк „Кайлъка“ за управление, се подобри грижата за защитената местност. Заедно с общинските власти, фондация „Аз съм Кайлъка“ на певицата Люси Дяковска и неправителствени организации реализират инициативи за естетизацията на парка и превръщането му в привлекателно място за почивка и развлечения. В ремонтирания от общината летен театър има заявени от юни нататък над 15 музикални и театрални спектакли.

Back to top button