Осмо издание на Международния фестивал на китарата се подготвя в Плевен

Осмо издание на Международния фестивал на китарата подготвят в Плевен през юли 2022 година, съобщиха от общината.

Две комисии ще обсъдят възможностите за финансиране на културното събитие чрез бюджета на Културния календар на Общината. Организатори на проявата са Сдружение „Изкуството до мен“ и читалище „ЛИК-1959“ – Плевен. Мотивирано предложение за необходимостта от финансова подкрепа на фестивала е внесено в Общинския съвет от Милена Грамова – Михайлова – председател на сдружението, и Николай Пелишатски – председател на читалището.

Международният фестивал на китарата в Плевен е ежегодна проява. През 2017, 2018 и 2019 г. Фестивалът бе подкрепен финансово от Общината. През 2022 г. програмата на този голям празник на китарното изкуство, който привлича изпълнители и почитатели от цял свят, предвижда майсторски класове, семинар за преподаватели и пет концертни вечери – официално откриване, вечер на класическата музика, вечер на рока, вечер на джаза и Гала концерт на победителите. Наградените изпълнители ще имат възможност за международни изяви и участие в национално турне през 2023 година.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button