И след края на мандата си оставам приятел на Плевен, е заявил днес генералният консул на Турция Хюсеин Ергани

И след края на мандата си оставам приятел на Плевен. Това е заявил генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани при срещата си днес с плевенския кмет Георг Спартански, съобщиха от общината.

Посещението на дипломата е в знак на благодарност за доброто сътрудничество с Общината по време на четиригодишния му мандат. Двамата са изразили удовлетворение от приятелските връзки между Плевен и Бурса. За съжаление ковид кризата попречи за реализацията на два важни общи проекта – срещата на български и турски бизнесмени и побратимяването на Плевен с истанбулската община Гаазиосманпаша, е посочил гостът. Той е изразил увереност, че новият генерален консул в Пловдив ще продължи работата за тези начинания.

„Централна Северна и Северозападна България имат потенциал за развитие и вече активно работим за привличане на турски инвеститори, които досега концентрираха дейността си в южната част на страната. Плевен има богат ресурс за исторически туризъм, но трябва да се създаде цялостен туристически продукт, за да се удължи престоят на всички, които го посещават“, е заявил Хюсеин Ергани.

Спартански е благодарил за добрата обща работа и е изразил надежда, че всички намерения ще бъдат изпълнени с добрата воля на двете страни.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button