Oт утре РЗИ-Плевен въвежда нови временни противоепидемични мерки

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Плевен днес издаде заповед да се преустановят плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ в областта от утре – 11 февруари, до 21 февруари.

Изключение се допуска за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и раждания, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.
Това са временни противоепидемични дейности във връзка с отчетена 14-дневна заболеваемост над 1477,91 на 100 000 души население за последните две седмици на територията на област Плевен, предвид достигнато четвърто ниво на заболяемост съгласно Националния оперативен план за справяне с пандемията, се посочва в документа, подписан от главния секретар на РЗИ-Плевен Полина Савова.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button