Отличия за читалището в Асеновци

VІІ фолклорен събор „ Тараклъка пее и танцува“

Отличия за читалището в Асеновци от VІІ фолклорен събор „ Тараклъка пее и танцува“

На 30 и 31 юли 2022 г. в с. Градище се проведе VІІ фолклорен събор „ Тараклъка пее и танцува“. В продължение на два дни на сцената в красивата местност „ Тараклъка“ и сред прохладата на вековни дървета се носеха изпълненията на народни песни от всички фолклорни области и от изпълнители от близки и далечни места, както и красиви народни танци от малки и големи танцьори. Жури с председател доц. Митко Димитров и членове народната певица Галина Дурмушлийска и Джейлян Демирев- хореограф имаха задачата да отсеят най- добрите изпълнители.

НЧ „Съзнание 1894“ с. Асеновци взе участие на 31 юли с изпълненията на ЖФГ „ Осъмски ритми“ и Тея Ангелова Михайлова- индивидуален изпълнител. ЖФГ „Осъмски ритми“ беше класирана на второ място и сребърен медал, както и наградата на спонсорите- красива статуетка.
Тея Михайлова получи награда лично от народната певица Галина Дурмушлийска, която е кани два дни в дома си на „ Обучение с песните на Галина Дурмушлийска“, както и диплом, книгата на народната певица и нейн диск.

Благодарим на организаторите и журито за присъдените награди!
От месец май тази година до месец юни нашето читалище взе участие във фотоконкурс Моето любимо цвете“, организиран от НЧ „Ахинора- 2006“ с. Яворово, като бяхме отличени с диплом за оригинална аранжировка.
Благодарим на всички участници от читалището ни, които винаги се представят достойно и славят селото и община Левски!

Автор:
Петранка Стефанова- худ. ръководител
Back to top button