ОУ„Максим Горки”в гр. Левски с конкурс за рисунки и беседа със служители на РУ Левски на тема „Лесно е да спасиш живот”

„Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ Това е посланието на кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. Целта е да намали до нула поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия.

Второто издание на „Дни на безопасността на ROADPOL“ се провежда в периода 16.09. – 22.09.2021 г., когато по традиция е и Европейската седмица на мобилността. Фокусът на това издание на инициативата е за ден без загинали при пътни инциденти на 21 септември.

рисунки

Отговорността на всеки един от нас е важна, всички участваме в движението по пътищата. Мислим ли за себе си, ще мислим и за тези, които са около нас!

Основно училище „Максим Горки” по традиция проведе конкурс за рисунки и стикери на тема „Лесно е да спасиш живот”. Участваха ученици от първи до шести клас. Със съдействието на служители на РУ Левски инспектор Георгиев, инспектор Станев и инспектор Ралчев беше проведена беседа по темата с ученици от първи до четвърти клас. Децата с лекота отговаряха на въпросите им, разпознаваха пътните знаци и участваха в игри свързани с безопасността на движението.

Специалното присъствие на Ваня Дочева, председател на МКБППМН към Общината подпомогна комисията за оценяване на детските рисунки. С нейна подкрепа и любезно съдействие бяха осигурени и връчени награди за начална и прогимназиална степен.

Да не забравяме, че заедно можем повече! Всеки ден живот е наша отговорност! Учебната година започна! Да бъдем здрави, добри и съпричастни!

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button