Плевенската панорама ще работи със свободен вход на 3 март

Плевенската панорама ще работи със свободен вход на 3 март. Това съобщиха на БТА от Регионалния военноисторически музей /РВИМ/ в Плевен.

Историческият паметник ще приема посетители от 9.00 до 17.00 ч. при спазване на противоепидемични мерки. Гостите ще имат възможност да разгледат във фоайето най-добрите рисунки от националния конкурс „Освобождението“. Малките художници, които са победители, ще бъдат наградени на 2 март от 11.00 часа.

Годишно Плевенската панорама се посещава от около 90-120 хиляди туристи, а на 3 март – от 3-5 хиляди гости.

На националния празник със свободен вход ще бъдат всички обекти на РВИМ в Плевен. Сред тях е един от символите на града – храмът-мавзолей „Св. Георги Победоносец“. Изложбата „Уникални реликви от Българското възраждане и национално освобождение“ с експонати от фонда на РВИМ ще бъде показана в къщата-музей „Цар Освободител Александър Втори“, уточниха от музея.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button