Пътна полиция обяви началото на нова операция, която започва още от днес

От днес до 16 май е в ход нова специализирана полицейска операция по линия на Roadpol за контрол на товарни автомобили и автобуси. Проверките ще се извършват от Пътна полиция в сътрудничество с „Автомобилна администрация“. При необходимост ще се включват и екипи на криминална и икономическа полиция.

Основното, за което пътните органи ще следят, е спазва ли се времето за почивка на шофьорите, дали те са употребили алкохол или наркотици и с каква скорост се движат. Ще се проверява и редовността на документите и използването на предпазни колани.

На предишната такава акция, проведена от 8 до 14 февруари в началото на годината, КАТ е проверила над 9400 товарни автомобила, от които били констатирани малко над 3400 нарушения, най-вече по отношение на скоростта, нередовни документи и техническа неизправност. Относно проверените автобуси, те са били 1648, от които при 281 са установени нарушения.

Подобни акции имат добър превантивен ефект. Вече имаме достатъчно голям опит, заявиха пред журналисти от Пътна полиция. Следващата акция от този род се очаква да бъде през лятото.

Източник:
novini.bg

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button