Павел Симеонов от плевенската арт школа „Колорит“ спечели сребърен медал от световен конкурс

Осемгодишният Павел Симеонов от плевенската арт школа „Колорит“ е спечелил сребърен медал от Световния конкурс за детска рисунка „Малък зограф 2021“.

Конкурсът, организиран от Фондация „Малък зограф“, е събрал близо 7000 творби на деца и младежи от 60 държави.

Павел е отличен за пастелната си рисунка „Жираф с жирафчето си“. Той живее в София и се обучава онлайн от Майя Ананиева.

„С Павел сме се виждали само на екрана на компютъра и съм безкрайно щастлива от тази негова победа“, сподели арт педагогът. По време на пандемията в арт школа „Колорит“ започнаха онлайн обучения на деца от различни градове в България и дори от чужбина. „Това е голямо предизвикателство и за децата, и за мен, отключва невероятен творчески потенциал и възможности за обучение, изяви, развитие и общуване“, коментира Ананиева.

Своята награда Павел е получил на тържествена церемония в Рилския манастир при откриването на международната изложба на конкурса.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button