Пет хитри начина да печелим с Bitcoins

Вероятно няма човек, който поне да не е чувал за набиращите популярност криптовалути, които са интерактивна алтернатива на конвенционалните парични средства. Най-популярната сред тях, разбира се, е Bitcoin. Може би за мнозина от вас тази тема звучи далечна и екзотична, но истината е, че с помощта на интернет всеки може да се сдобие с биткойни – чрез търговия, чрез поддръжка на Bitcoin системата или срещу извършена услуга. В този текст ще ви дадем пет практични съвета, които ще ви помогнат да печелите с Bitcoins.

  1. ЗАЛАГАЙТЕ ОНЛАЙН С БИТКОЙНИ

Вярвате или не, редица букмейкъри приемат операции с биткойни. Имена като Sportsbet, например, дори предлагат доста изгодни разплащателни лимити за криптовалути. Други като 1xBet пък насърчават потребителите си да използват биткойни, като обработват трансакциите им мигновено и без такса. В тази платформа дори ще може да се възползвате от 1xbet бонус за добре дошли, ако направите първия си депозит в криптовалута. Както ще се уверите сами, това е чудесен начин да започнете играта си. Някои букмейкъри ще ви позволят да залагате в биткойни, а да изтеглите печалбите си в друга валута. Други, като 1xBit, например, изплащат офертата си за нови клиенти директно в биткойни.

  1. СТАНЕТЕ Bitcoin ЕКСПЕРТ

Основната причина за популярността на биткойните е фактът, че всеки може да проучи тази валута и да се сдобие с нея. Въпреки това темата остава сравнително непозната за голяма част от българите. Именно от тази липса на информираност бихте могли да се възползвате. Ако се разровите в интернет, ще намерите купища полезни статии и факти, публикувани от реномирани източници, анализатори и дори от потребители, участващи в поддръжката на Биткойн системата. Всичко, което е нужно, е да отделите малко време, за да се превърнете в експерт по въпроса. След това бихте могли да предоставяте платени консултации в интернет или на свои познати.

  1. ИНВЕСТИРАЙТЕ В Биткойн

Ако имате свободни средства и сте убеден привърженик на алтернативните технологии, Биткойн веригата е много удачен проект за вашата инвестиция. Проучете добре как действа самата система и ако ви се стори перспективна, купете биткойни с част от парите си. Най-вероятно номиналната им стойност ще расте и ще си гарантирате печалба. Това е удачна алтернатива на срочните депозити, които от няколко години вече не се ползват с лихви. Имайте предвид обаче, че първоначалният бум на криптовалутите отмина. В този смисъл, не очаквайте огромни печалби в кратки срокове, а бъдете далновидни и търпеливи.

  1. ПАЗАРУВАЙТЕ В ЧУЖБИНА

За съжаление, в края на 2017 г. повечето български банки прекратиха работата си с криптовалути и най-вече с Биткойни. Причината бе нестабилността на валутата, чиято номинална стойност се покачи хиляди пъти само за няколко години. За сравнение, през 2010 г. 1 биткойн се котираше за около $0,40, а през 2017 г. стойността му достигна $15 000. Въпреки отказът на българските институции да обработват трансакции с биткойни, криптовалутата е изгодно средство за пазаруване в чужбина. Причината е, че редица онлайн търговци ще ви предложат по-изгодни цени за покупки в биткойни. Това е така, защото в ценообразуването се включва потенциалното покачване в стойността на тази валута и това е фактор, който може да обърнете във ваша полза.

  1. СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ БИТКОЙН ВЕРИГАТА

Това е последният и вероятно най-трудно изпълним съвет, който ще ви дадем. Ако поразровите в интернет, ще забележите, че редица експерти сравняват биткойните със златото. Нещо повече, печеленето им се оприличава на копаенето на златна мина. Именно тук може да се включите и вие. Имайте предвид обаче, че тази задача не е лесна и изисква сериозно проучване по въпроса. Подходяща е за хора, които умеят да навлизат бързо в нови начинания. Другият важен момент е, че „копаенето“ на Bitcoins изисква сравнително сериозна инвестиция в оборудване и често е свързано с високи сметки за ток.

Ако сте се спрели на конкретна идея, значи вече сте на път към реализирането ѝ. Съветваме ви да проучите въпроса добре. Биткойн и останалите криптовалути могат да бъдат много благоприятна среда за инвестиции, но със сигурност не са за всеки.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button