Петков обвини младежката организация на ГЕРБ за паниката с горивата

Няма криза с горивата у нас, обяви на извънреден брифинг днес премиерът Кирил Петков по повод паническото зареждане на бензин след слух, че предстои ударно покачване на цените.

Петков обвини директно младежката организация на ГЕРБ в умишлено предизвикване на паника сред гражданите. Според него паниката вече е овладява и ситуацията по бензиностанциите е спокойна.

Да, на световно ниво цените леко се показват, но не е това ударно покачване, което авторите на паниката вещаеха, посочи Петков.

„Следете какво казва правителството. Горивото е навсякъде, запасите са налични, танкерите идват в базите, вносът се случва“, подчерта министър-председателят.

Паниката от 2 март е тръгнала от 1-2 снимки от малки бензиностанции, които са качили цените. Мултиплицирани в социалните мрежи, тези снимки са довели да натрупването на опашки по бензиностанциите, каза Петков.

Младежката организация на ГЕРБ „запали“ интернет пространството, създавайки изкуствено паника с лъжата за липсата на горива в България.

Разпространявайки снимки от малки бензиностанции в социалните мрежи, организаторите на тази хибридна атака се възползваха по един изключително жалък начин от страха на хората от войната.
– В България има налични големи количества гориво, цялата система е обезпечена, вносът е редовен и няма основание за притеснение от страна на българските граждани.
– Правителството ще има ясен и координиран отговор на всяка хибридна или политическа атака, целяща да разклати системата на гърба на българските граждани. Важно е хората да не се поддават на лъжи и груби манипулации и да търсят информация от официални източници.
– Министерският съвет ще стане директна точка за контакт към Европейската прокуратура, така че сигналите от МС ще постъпват директно към европрокуратурата, без да има посредници. Тези нови отношения между двете институции ще дадат възможност изключително експедитивно да бъдат изпращани сигнали, свързани с корупция и злоупотреба с европейски средства.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button