Маестро Пламен Джуров представя концерта „Класика и Романтизъм“

Маестро Пламен Джуров се завръща в родния Плевен с концерта „Класика и Романтизъм“.

Гостуването на професор Джуров ще бъде един от най-силните акценти в проявите, посветени на коледните и новогодишни празници в Плевен. Засега, въпреки взетите противоепидемични мерки от здравните власти, културният живот в града предлага разнообразни събития, които привличат многобройни почитатели.

Под диригентството на маестро Пламен Джуров Плевенската филхармония, в която той е започнал своята успешна кариера, ще изпълни две знакови творби – Симфония концертанте за цигулка, виола и оркестър от Волфганг Амадеус Моцарт и Симфония в Ре минор от Цезар Франк. Известният диригент се е доверил за солисти на изявени музиканти – Чавдар Вълков /цигулка/ – концертмайстор на Плевенската филхармония, и на Евгени Ноев /виола/.

За удобство за меломаните, преди концерта, във фоайето на читалище „Съгласие 1869“ ще работи изнесена мобилна лаборатория за бързи безплатни антигенти тестове за желаещите слушатели, които са се снабдили с билети.

Програмата ще бъде представена в концертната зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“ на 2 декември от 19.00 ч. Места могат да се ангажират от билетните центрове на Плевенската филхармония.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button