Община Плевен продължава приема на документи за асистентска подкрепа и асистенти

Община Плевен продължава приема на документи за ползватели на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ и за социални асистенти.

Услугите се предоставят почасово в домашна среда на възрастни хора в невъзможност за самообслужване, деца и лица с определена от ТЕЛК необходимост от чужда помощ.

Услугите се предоставят от социален асистент средно до 3 часа и може да включват помощ за личен тоалет, къпане, смяна на памперси, хранене, пазаруване, почистване на обитаваното жилище, пране, заплащане на битови сметки, придружаване при разходка, личен лекар и др.

Териториалният обхват на услугите покрива всички населени места от община Плевен.

Желаещите да се възползват от услугата могат да подават заявления на адрес: гр. Плевен, ул.“ Георги Бенковски“ № 61.

Лицата, желаещи да бъдат назначени на длъжност „Социален асистент“ за предоставяне на социалната услуга „Асистентска подкрепа” по реда на Закона за социалните услуги е необходимо да са в добро физическо и психично здраве във връзка с качественото изпълнение на трудовите задължения.

Необходими документи за кандидатстване:

Заявление – декларация (по образец):
Документ за самоличност (за справка);
Автобиография;
Копие на документ за завършено образование;
Медицинско свидетелство за общо здравословно състояние;
Удостоверение от Център за психично здраве , че не се води на отчет.
Декларация от лицето, че е пълнолетен български гражданин, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер за лишаване от свобода, не е лишено по съответния ред от правото да заема определена позиция и не са му налагани мерки като извършител по Закона за защита от домашното насилие, съгласие за съхранение и обработка на личните данни по ЗЗЛД (по образец);
Копие от трудова книжка;
Други документи по преценка на кандидата
С одобрените кандидати за заемане на длъжността „Социален асистент“ се сключва трудов договор на 8-часов работен ден, като един социален асистент предоставя подкрепа на минимум двама потребители.

Документи на кандидатите за заемане на длъжност „Социален асистент“ се подават в град Плевен, бул. „Русе“ № 1, ет. 1, стая 5 и стая 7 /сграда на бившата Стоматология/, всеки работен ден от 8,30 ч. до 17,00 часа.

За допълнителна информация – телефон: 064/ 800-402.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button