Плевен е сред водещите общини у нас по Индекса за дигитално управление

Плевен е сред водещите общини у нас по Индекса за дигитално управление, съобщиха от пресцентъра на общинатa.

Това са данни от изследване на Института за икономическа политика. Проучването е базирано на оценка на официалните Интернет портали на общините, както и техните профили в социалните мрежи, а оценката е базирана на пет категории – сигурност и защита, използваемост, съдържание, достъп за електронни услуги, гражданско участие и ангажираност.

В категория „Съдържание“ Плевен е посочен като община с добра практика. Като добра практика е посочена и предоставената публична информация за нормативната уредба, регистри, документи в база данни, обявления. Същата оценка е дадена за публикуваните Годишни цели на администрацията за 2021 г.
В крайното класиране Плевен се нарежда на четвърто място по дигитално управление сред 27-те най-големи общини в България. Прегледът на Интернет страниците на общините е осъществен в периода октомври – ноември 2020 г., с частична актуализация през февруари 2021 г.

Резултатите са представени на виртуална кръгла маса „Местни власти в България: дигитално управление и онлайн присъствие“ в рамките на проекта „Твоята община те очаква онлайн“, с подкрепата на Посолството на САЩ в България, се посочва в съобщението.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button