Плевен ще отбележи 60-годишнината от първия полет на човек в космоса

Плевен ще отбележи 60-годишнината от първия полет на човек в космоса. Инициативата е на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, съобщи за БТА директорът Аня Михова. Организатор е Руският център при Регионалната библиотека под мотото „Да бъдеш първи“, уточни тя.

Събитието ще се състои на 12 април – Международен ден на авиацията и космонавтиката, в Арт залата на библиотеката от 17,30 часа ще бъдат представени две изложби, посветени на 12 април. Едната експозиция разказва за първия пилотиран полет в космоса, а втората представя фотоснимки, отразяващи посещението на Юрий Гагарин в Плевен през май 1961 година, които са предоставени от фонда на Регионалния исторически музей в Плевен. Проявите ще бъдат проведени при спазване на противоепидемични мерки.

Както БТА вече съобщи Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ „Георги Бенковски“ отложи предвидения за 12 април научен семинар, посветен на Международния ден на авиацията и космонавтиката. Причината е продължаващите противоепидемиологични ограничения.

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button