Плевен почете днес паметта на загиналите в Дойранската епопея по повод 103 години от историческото събитие

Плевен почете днес паметта на загиналите в Дойранската епопея по повод 103 години от историческото събитие. Кметът Георг Спартански и ръководството на общината положиха цветя пред паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия и генерал Владимир Вазов.

Днес се покланяме пред паметта на загиналите за реализиране на националния ни идеал – отбелязваме битка, в която Девета пехотна Плевенска дивизия прави чудеса от войнска храброст и героизъм и излиза победител при многократно превъзхождащ я интернационален противник, заяви пред БТА Спартански.

„Това са епизоди от нашата история, които десетилетия не бяха отбелязвани по достоен начин. Това, което със силата на българския дух и оръжие е спечелено на полето на сраженията, нашите политици са проигравали на картата на преговорите“, смята плевенският кмет. Той добави, че в днешно време „ще влезем в Рекордите на Гинес с три поредни избори за НС за шест месеца“. „Не съм оптимист и за третите по ред парламентарни избори, защото според мен не се търси национално съгласие, а виждаме партийни и групови интереси – личният егоизъм пречи на общите усилия. Не бива да продължаваме да си поставяме разделителни линии. Време е за държавници – трябват ни хора, които да загърбят личния и партиен егоизъм в името на държавния интерес – за нужните тежки реформи в държавата“, е убеден Георг Спартански.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button