Община Плевен подкрепя благотворителния фонд за деца на медици и учители, загубили битката с COVID-19

Община Плевен подкрепя благотворителния фонд за деца на медици и учители, загубили битката с COVID-19, съобщиха от общинската администрация.

Фондът е създаден през ноември 2020 г. по инициатива на Фондация „За доброто“. Идеята е чрез фонда да бъде осигурен ресурс за персонална месечна стипендия в размер на 500 лв. на всяко непълнолетно дете, до навършването му на 18 години, на починал медик или учител от коронавирус. Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ е предложило на общините фондът да бъде подпомаган с достоверна информация за медици и учители, загубили битката с коронавируса.

Община Плевен отправя апел към граждани, институции и организации, които разполагат с такава информация, да я предадат в общинския отдел „Здравеопазване и социални дейности“ Събраните данни ще бъдат предоставяни чрез НСОРБ на Фонд за децата на героите, където ще бъдат проверени и обработени.

Подробности има на сайта на община Плевен.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button