„Арт Център-Плевен“ представя първата за годината изложба – на Теодора Монова

Художествената галерия „Арт Център-Плевен“ ще представи утре първата си за 2021 г. изложба. Ще бъде показано разнообразно творчество на плевенската художничка Теодора Монова, съобщи на БТА галеристката Светла Тончева.

Заради противоепидемичните мерки няма да има официално откриване. Вернисажът ще бъде от 17.00 ч. до 19.00 ч., като ще бъдат пропускани на входа малки групи от зрители, поясни Тончева. По думите й, в залата ще ги очаква оригинална експозиция. Художничката показва инсталации, рисунки, фотографии, колажи, декоративна живопис и още техники и търсения в областна на изящното изкуство. Много от тях са подготвени специално за тази премиерна изложба за новата година.

Авторката е родена през 1972 г. и е показвала само една своя самостоятелна изложба пред съгражданите си – през 1999 г., в галерията „Зоя“. Имала е изложби в чужбина, изявявала се е и като художник на улицата в Австрия и Испания, посочи Тончева.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button