В Плевен от днес се отваря денонощен имунизационен кабинет за ваксини срещу COVID-19

В Плевен от днес се отваря денонощен имунизационен кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19, съобщи за БТА д-р Ирина Джикова от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Пунктът е на територията на университетска болница „Д-р Георги Странски“ и се разкрива на основание решение на Министерски съвет и писмо на министъра на здравеопазването, посочи тя.

Както БТА вече съобщи РЗИ – Плевен увеличи и броя на дневните имунизационни кабинети – 10 са отворени в работните дни на седмицата, 7 – в почивните дни.

От понеделник до петък приемат желаещи пет болници в Плевен /от 14.00 до 18.00 ч./- „Д-р Георги Странски“, „Св. Марина“ /местност „Русково бърдо“/, „Авис Медика“ /парк „Кайлъка“/, „Сърце и Мозък“, „Св. Панталеймон“ /ж.к.“Дружба“/.

В работните дни са отворени пунктове в пет общински центрове /от 14.00 до 18.00 ч./ – Левски, Белене, Кнежа, Гулянци и Червен бряг.

В почивните дни работят кабинети от 10.00 до 16.00 ч. на седем места – „Сърце и мозък“ и „Свети Панталеймон“ в Плевен, и в Левски, Белене, Кнежа, Гулянци и Червен Бряг, уточниха от РЗИ.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button