В Плевен е обявено обществено обсъждане на План за интегрирано развитие /2021-2027/

Обществено обсъждане на План за интегрирано развитие на Плевен и общината е насрочено за утре, съобщиха от общинската администрация.

Документът е стратегически за бъдещето на третия по население град в Северна България, допълват организаторите. Форумът е насрочен в зала „Катя Попова“ от 17.30 ч. и е достъпен за всички желаещи граждани, при спазване на противоепидемичните мерки. За тези, които нямат възможност да участват, общината е предоставила документите за плана на своя сайт, като разчита да получи мнения до 10 март.

Както БТА вече писа, при подготовката на документа бе организирано и проучване сред населението. В анкетата бизнесът посочи недостиг на квалифицирани кадри и това, че в местната икономика преобладават неконкурентни производства, с изключение на сферата на медицината. Като проблем бяха изтъкнати неразвитите трансгранични връзки, особено с Румъния, както и сезонната зависимост на някои сектори на икономиката. Настоява се да бъдат положени повече усилия за развитието на медицинския, културен и исторически туризъм в Плевен.

Публичното обсъждане утре се очаква да даде нови идеи за развитието на Плевен и общината до 2027 година.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button