В Плевен се въвеждат още мерки срещу коронавируса заради повишение на заболеваемостта

В Плевен и региона за една седмица заболеваемостта от коронавирус се повиши от 401 на 563 на 100 хиляди от населението, което налага въвеждане на допълни мерки срещу разпространението на инфекцията. Това съобщи за БТА д-р Илиян Минчев – и.д. директор на Регионалната здравна инспекция в Плевен.

Той уточни, че днес, на заседание на Областния оперативен щаб за борба с коноравируса, е решено от 11 май – четвъртък – да се спрат плановият прием и плановите операции в болниците.

Въвежда се задължително носене на маски и на открито на оживени места, където има голямо струпване на хора като пазари, тържища, изложения.

Разрешава се децата да не посещават детски градини и предучилищни групи, ако могат да бъдат гледани в къщи. Д-р Минчев добави, че се продължава забраната за свиждания в болниците, която важи от предходната седмица.

В този вид мерките ще останат до 14.00 часа на 22 март, когато Щабът ще има ново заседание, уточни д-р Илиян Минчев.

Източник:
БТА
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button