В Плевен подготвят премиера на „Пустония“ от Мирослав Христов – носител на награда за млад автор от конкурса „Иван Радоев“

В Плевен подготвят премиера на пиесата „Пустония“ от Мирослав Христов, който е носител на наградата за млад автор от 10-тото издание на националния конкурс за българска драматургия на името на Иван Радоев. Това съобщиха от Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ в Плевен.

Премиерното заглавие ще бъде показано под режисурата на Ованес Торосян по повод официалната церемония по награждаване на победителите в 11-тото издание на конкурса „Иван Радоев“, насрочена за 2 април, 2021 година.

Крайния срок за участие в престижното творческо състезание изтича утре. Традиционно форумът е организиран от Министерството на културата, Община Плевен и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Конкурсът е явен и в него се състезават текстове за драматичен и за куклен театър. Пиесите не трябва да са поставяни на сцена или да са участвали в други конкурси. Националното жури ще обяви три награди на 2 април – Голям приз за победителя от 2000 лева, и две поощрения – от по 500 лева, като едното е за куклена пиеса. Творбите се приемат до 28 февруари на e-mail: info@theatre-pleven.bg.

През годините победители в конкурса са били Вичо Балабанов, Боян Папазов, Здрава Каменова и Калин Ангелов, Яна Добрева, Алек Попов и Диляна Манева, Пламен Дойнов и други автори.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button