Плевен си сътрудничи с над 20 побратимени градове от Европа, Азия, Африка и Северна Америка

Плевен си сътрудничи с над 20 побратимени градове от Европа, Азия, Африка и Северна Америка. Това е съобщил плевенският кмет Георг Спартански на среща в Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“, цитиран от пресцентъра на общината.

Спартански е бил гост на гимназията по повод Световния ден на побратимените градове и желанието на младите хора, които работят по европроекти и са посланици на Европейския съюз, да научат повече за сътрудничеството на Плевенската община с различни държави.

Тези отношения са много ценни, не само защото имат сериозна перспектива, а защото сближават хората от конкретните градове, е заявил кметът. Според него най-активни са връзките на Плевен с Ростов на Дон и Централния административен окръг на град Москва в Русия, както и с Кайзерслаутерн /Германия/, Браила /Румъния/, Битоля и Кавадарци /Северна Македония/, Плоцк /Полша/, Гандия /Испания/, Брест /Беларус/.

Спартански е бил категоричен, че най-краткият мост за сближаване между градовете са културата, спортът и младежките дейности. Според него са полезни връзките в областта на образованието и социалните дейности. Той е отбелязал, че общината насърчава сътрудничеството между учебни заведения и реализацията на общи международни проекти. Многобройни са и полезните бизнес срещи с цел икономическо сътрудничество, е изтъкнал Георг Спартански.

С много въпроси младите хора са показали своя интерес към темата.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Свързани статии

Back to top button