На 18 ноември Плевенската филхармония и фондация „Арденца“ ще представят лауреатите от конкурса „Vivapiano“

Плевенската филхармония и фондация „Арденца“ ще представят лауреатите от конкурса „Vivapiano“ в Плевен.

Музикалното събитие се подготвя с подкрепата на Министерството на културата. Програмата ще бъде изнесена под диригентството на маестро Деян Павлов с участието на дуо Арденца – Даниела Дикола /пиано/ и Галина Койчева /цигулка/.

Даниела Дикова е концертиращ пианист, създател на международния конкурс за непрофесионални пианисти „Vivapiano“, председател на първата частна фондация за камерна музика „Арденца“. Цигуларката Галина Койчева е лауреат на много конкурси, концертмайстор, гост-солист в български и чуждестранни оркестри, преподавател.

В програмата на предстоящото събитие са включени Двоен концерт за цигулка, пиано и струнен оркестър от Хайдн и Концерт номер 2, първа част, от Менделсон със солист Борис Дюлгеров (10 г.) – носител на Гранд При Джуниър. На 125-годишнината от рождението на академик Петко Стайнов е посветено изпълнение на неговата „Ръченица“, в транскрипция на Виктор Чучуков със солист Елица Стефанова (17 г.) – носител на Гранд При. Ще прозвучи и Симфоничната рапсодия за пиано и струнен оркестър от Хоакин Турина със солист Йоана Георгиева – носител на Гранд При.

Концертът е следващата седмица – 18 ноември /четвъртък/, от 19.00 ч. в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

Места могат да се ангажират от билетните центрове на Плевенската филхармония. Музикалното събитие ще се състои при спазване на противоепидемични мерки.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button