Лауреатите от конкурса „Vivapiano“ представят Плевенската филхармония и Фондация „Арденца“

Плевенската филхармония и Фондация „Арденца“ представят лауреатите от конкурса „Vivapiano“ на 18 ноември.

Музикалното събитие е първо след като Плевенската филхармония получи престижната награда „Кристална лира“ в категория „Поп и рокмузика“ с проекта „Да послушаме кино“ с Хилда Казасян. Това е второ отличие на плевенските симфоници с такава висока стойност. През 2019 г. на Плевенската филхармония бе присъдена „Кристална лира“- в категория „Оркестрово изкуство“.

Изявата на симфониците на 18 ноември се реализира с подкрепата на Министерството на културата и ще премине под ръководството на маестро Деян Павлов. Гост-солисти са Даниела Дикова /пиано/ и Галина Койчева /цигулка/ . В програмата са включени изпълнения на дуо „Арденца“ и удостоените с награди от конкурса. Ще прозвучат двоен концерт за цигулка, пиано и струнен оркестър от Хайдн, Концерт нр. 2 – I част, от Менделсон със солист Борис Дюлгеров (10 г.), носител на Гранд При Джуниър, „Ръченица“ – транскрипция на Виктор Чучуков, от Петко Стайнов, със солист Елица Стефанова (17 г.), носител на Гранд При, като това изпълнение ще бъде посветено на 125-годишнината от рождението на акад. Петко Стайнов. Йоана Георгиева, носител на Гранд При, ще бъде солист в Симфоничната рапсодия за пиано и струнен оркестър от Хоакин Турина.

Места вече могат да се ангажират в читалище „Съгласие“. Концертът ще премине при строги противоепидемични мерки.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button