Ана Илиева – съдия в Районен съд – Плевен със статут на несменяемост

На проведено извънредно атестиране Радостина Гергичанова – съдия в Районен съд – Плевен, е с комплексна оценка „много добра“

Съдийската колегия на ВСС атестира шест съдии, четирима придобиха статут на несменяемост, а петима магистрати са повишени в ранг.

Колегията остави без уважение възражението на Николай Николов – съдия в Софийския районен съд, срещу изготвената му комплексна оценка за атестиране за придобиване на статут на несменяемост.

Като проведе на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт, атестиране за придобиване статут на несменяемост на съдия Николов, колегията прие комплексна оценка „много добра“ – 94 точки.

На основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, той придобива статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението. Колегията проведе, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт, атестиране за придобиване статут на несменяемост също на Полина Хаджимаринска – съдия в Софийския районен съд, Тони Георгиев – съдия в Окръжен съд – Варна, и Ана Илиева – съдия в Районен съд – Плевен, като прие за магистратите оценка „много добра“.

На основание чл. 207, ал. 1 от Закона за съдебната власт, те придобиват статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението.

Колегията проведе, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Христо Георгиев – съдия в Районен съд – Пазарджик, като прие комплексна оценка „много добра“.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, е проведено извънредно атестиране на Радостина Гергичанова – съдия в Районен съд – Плевен, за която е приета комплексна оценка „много добра“.

С решение на Колегията на основание чл. 234 от ЗСВ, на място в по-горен ранг „съдия в АС“ са повишени Мариета Бушандрова и Магдалена Маринова – съдии в Районен съд – Бургас. На същото основание Михаил Малчев – съдия в Районен съд – Дупница, Калинка Младенска – съдия в Административен съд – Смолян, и Валентина Бошнякова-Събинска – съдия в Окръжен съд – Смолян, са повишени на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от датата на вземане на решението.

Източник:
ВСС
Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!
Back to top button