Плевенският театър подготвя две премиерни представления на „Хамлет“ от Уйлям Шекспир през декември

Драматично-кукленият театър „Иван Радоев“ – Плевен подготвя две премиерни представления на „Хамлет“ от Уйлям Шекспир – за 8 и 29 декември.

Режисьор е Ованес Торосян, сценографията и костюмите са дело на Константин Вълков. Музиката за продукцията е създадена от Милен Апостолов, а хореографията е на Андреа Гаврилиу. Премиерните представления ще започват от 19.00 часа на сцена „Александър Гюров“.

В новото заглавие в афиша на театъра участва голям актьорски състав – Антъни Пенев, Любо Нейков, Генадий Николов, Ива Николова, Адриан Филипов, Асен Данков, Васил Витанов, Ленко Гурков, Сергей Константинов, Ованес Торосян, Георги Ангелов, Валентин Василев, Мариян Стефанов, Михаил Михайлов, Иван-Александър Дойчев, Мария Йорданова, Милена Ерменкова, Мариета Калъпова, Петьо Кръстев, Георги Енчев, Александър Кънев.

Своя постановка на „Хамлет“ театърът в Плевен е представил за първи път през 1976 г. по данни на отдел „Краезнание“ на Регионалната библиотека. Спектакълът е бил реализиран от режисьора Румен Чакъров, а сценограф е бил художникът Тома Трифоновски. В състава са били ангажирани всички водещи сили на актьорската трупа тогава, като в ролята на Хамлет се е изявил Димитър Хаджийски.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button