Плевенският театър обяви премиера на новата българска пиеса „Пустония“ от Мирослав Христов

Драматично-кукленият театър „Иван Радоев“ в Плевен обяви премиера на новата българска пиеса „Пустония“ от Мирослав Христов на 5 април, съобщиха от културния институт.

Новата продукция ще бъде представена под режисурата на Ованес Торосян във връзка с официалната церемония по награждаването на отличените автори от 11 Национален конкурс за българска драматургия на името на Иван Радоев в Плевен. Мирослав Христов има награда от 10-тия конкурс.

Сценографията и костюмите са дело на Константин Вълков, композитор е Милен Апостолов, а визуална среда – на Николай Димитров. Участват актьорите Александър Кънев, Антъни Пенев, Асен Данков, Васил Витанов, Милена Ерменкова, Ованес Торосян.

Действието на „Пустония“ се развива в далечното бъдеще, когато ледниците са се стопили, а хората се борят за спасение и за парче от сушата, посочват създателите на спектакъла.

За да оцелеят в света на Акулите и на Глобалния пазар, хората са готови да продават своята болка като в замяна на това получават пясък. Бунтовници, познати също и като „пустинници“, строят път към спасението или, т.нар. Пустония, докато един артист работи в ателието си над странно произведение.

Както БТА вече съобщи Плевенският театър, след заповед на Регионалната здравна инспекция, отмени всичките си представления през март до 1 април. Засега спектаклите в афиша му са пренасрочени за април.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button