Две подвижни секционни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден, карантинираните също ще гласуват с подвижна кутия

Две подвижни секционни комисии ще обслужват подалите заявления хора с увреждания от община Плевен в изборния ден 14 ноември, стана ясно след консултациите между парламентарно представените партии, провели се по покана на кмета Георг Спартански в петък, 29 октомври. Към този момент подадените заявления бяха 50, приемът ще продължи до 08 ноември /понеделник/.

Избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация, ще могат да гласуват на 14 ноември също с подвижна избирателна кутия, реши Централната избирателна комисия. За целта те трябва да подадат заявление от 1 до 14 ноември включително, т.е. и в самия изборен ден, до кмета на общината. Предвиждат се няколко начина за подаване на заявление – саморъчно подписано от избирателя и подадено чрез пълномощник, без да е необходима нотариална заверка, по пощата, с факс или електронно.

Новините на Плевен Нюз - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно следвайте ни и в Twitter, Youtube. Последвайте ни и в Google Новини! Изпращайте снимки и информация на plevennewss@gmail.com по всяко време на денонощието!

Глория Георгиева

Глория Георгиева – главен редактор на сайта „Плевен Нюз“ и фотограф на медията
Back to top button